Deze rode uienchutney smaakt erg lekker bij gebakken kaasplak, of gebakken/ gegrilde haloumi, gehaktballetje of hamburger. Tevens te serveren bij de bami of nasi
Ondanks dat ik sinds een week brildragend ben, kan ik nog steeds geen uien snijden zonder tranen met tuiten te 😠huilen.
Vanwege de schijnbare oplossing voor dit euvel, zag ik glorieuze tijden in het verschiet van hachee, uienchutney en andere bereidingen waarvoor veel uien gesnipperd en gesneden dienen te worden.
Helaas pindakaas
Deze rode uienchutney eten we vanavond bij een kaasschnitsel, eentje waar de kaas zo lekker uitloopt, deze van de Lidl.
Voor deze rode uienchutney  heb je nodig, voor 2 gevulde jampotten (potten en deksels gekookt in kokend water met soda, laat daarna op schone theedoek uitlekken)
500 g rode uien in halve ringen
2 el olijfolie
50 ml water
125 ml rode wijn
40 g bruine basterdsuiker
vers gemalen zwarte peper
1/2 dl rode wijnazijn
bereiding: doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, en laat de chutney met deksel op de pan zachtjes zo’n 50 minuten koken totdat de uien mooi zacht zijn en het vocht zo goed als verdampt.
Droog de potten en deksels met schone theedoek, en schep de chutney in de potten. Draai er de deksels stevig op, en zet de potten een half uurtje op de kop op het aanrecht. Draai om en laat afkoelen.
De ingemaakte chutney is volgens mij zo wel een maand houdbaar in de koelkast.
Geopend zeker een week