Pasta met venkel in kaassaus

Pasta met venkel in kaassaus

Deze pasta met venkel in kaassaus is echt comfortfood, heerlijk verwarmend en zalig romig. De combinatie met venkel en kaas is natuurlijk ook geweldig lekker. Ik rasp er altijd het stuk kaas kaas bij op wat we aan het eind van de week nog over hebben. Ook gaat er feta door.
Ik gebruikte hiervoor grove spiralen pasta, omdat daar de saus zo lekker in en om gaat zitten.
Kijk voor meer pastarecepten eens hier.

nodig voor twee personen:
25 g roomboter
25 g bloem
300 ml halfvolle melk
125 g geraspte (30+) belegen kaas
75 g feta
peper en zout
verse nootmuskaat
500 g venkel in stukjes (ontdaan van stengels en stronk houd wat groen apart)
150 g grove pasta

bereiding: zet de venkel op het vuur en kook in een kwartier gaar. Intussen begin je met de saus en kook je de pasta wanneer de venkel al vijf minuten kookt. Dan is dat samen mooi tegelijk klaar.

Voor de kaassaus: smelt de boter in een pannetje en die er de bloem bij. Roer met een pollepel de roux gaar gedurende twee minuten. Doe er in een keer de koude melk bij (dat kan alleen met koude vloeistoffen, hete vloeistof moet je beetje bij beetje aan de roux toevoegen terwijl je met de garde blijft roeren) en neem een garde om de bechamelsaus op halfhoog vuur al roerende aan de kook te brengen.De saus wordt wanneer het gaat koken pas dikker. Wanneer de saus dik is neem je de pollepel weer en roer goed langs de randen. Breng de saus op smaak met het zout, de peper en nootmuskaat. Roer er de geraspte kaas door, en verkruimel de feta erboven.
Giet de pasta na de kooktijd af, gedeeltelijk in twee diepe borden, dan kunnen deze borden mooi even voorverwarmen.
Doe de uitgelekte pasta terug in de pan op het vuur en roer er de eveneens gare en afgegoten venkel doorheen, samen met de kaassaus. Breng op smaak met nootmuskaat peper en zout wanneer je dat nog nodig vindt.
Giet het hete kookvocht uit de borden en verdeel er de pasta over. Garneer met wat groen van de venkel.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.