Zalmmousse in komkommersoep met tomaat en dille

Zalmmousse in komkommersoep met tomaat en dille

Deze heerlijke zalmmousse in komkommersoep met tomaat en dille maakte manlief een tijdje geleden voor mij als onderdeel van een menuutje. Het recept is van zijn kookclub, maar zo lekker dat ik het graag wil delen met jullie. Je kunt de mousse in quenelles op het bord draperen, maar ook in een mooi bergje. Voor meer leuke voorgerechten kun je hier terecht. Je hebt nodig voor deze zalmmousse in komkommersoep met tomaat en dille:

voor vier personen:
200 g gerookte zalm
200 g crème fraiche
1 el (verse) groene pesto
1 komkommer
4 el volle yoghurt
1 limoen het sap
verse dille handje
2 Roma tomaten
peper

bereiding: pureer de gerookte zalm met de zure room en pesto met een staafmixer.
Schil de komkommer, verwijder zaadlijst en snijd in stukjes. Pureer de komkommer samen met de yoghurt, limoensap en dille tot een gladde saus. Breng op smaak met peper geen zout (de zalmmousse is al zout)
Verwijder vocht en zaad van de tomaten en snijd ze in blokjes. Vorm quenelles van de zalmmousse met behulp van twee lepels en verdeel over vier borden, of maak een simpel bergje. Giet er met behulp van een schenkkan de komkommersoep bij en garneer met blokjes tomaat en wat dille.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.