Door de pesto voor de linguine ging citroenmelisse, een lekkere combinatie zo bleek.
Ik combineerde deze linguine met puntpaprika’s gevuld met feta, bosui en pijnboompitjes.
Nodig voor 4 personen
2 rode puntpaprika’s
Pakje goede kwaliteit fêta (daar het zoutgehalte onderling behoorlijk kan verschillen)
3 fijngesneden bosuitjes
1/2 doosje pijnboompitjes
olijfolie extra vergine
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en snijd overdwars doormidden, probeer het steeltje heel te houden, schraap de helften uit met een lepeltje, verkruimel de fêta in een kommetje met een vork en doe er de fijngesneden bosuitjes bij.
Vul de paprikahelften ermee en verdeel er de pijnboompitjes over. Druppel er met beleid wat olijfolie en zet in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 200 graden. Af en toe checken of het niet te hard gaat, anders lager zetten, bij mij voldeed deze temperatuur prima.
Voor de pesto;
1 bosje basilicum
1 handvol citroenmelisse, als je hebt, alternatief is munt
1 teentje knoflook
50 gram geraspte paranokaas ongeveer, zelf kijken
olijfolie scheutje
1/2 el citroensap
50 gram pijnboompitjes
bereiding: doe alle ingrediënten in een blender en maak er met de staafmixer pesto van.
voor de Linguine met gedopte tuinbonen;
300 gram Linguine
300 gram tuinboontjes (diepvries)
8 zongedroogde tomaatjes
Kook de tuinboontjes ongeveer 2 minuten, spoel koud en druk de tuinboontjes uit hun jasje. Dit is even een karwei, maar loont de moeite. (kies voor een bonduelle zak tuinbonen, dan heb je de minste kans op melige exemplaren) Verse tuinboontjes zijn te prefereren boven diepvries, maar ook dan geldt, houd in de gaten dat je niet per ongeluk melige exemplaren krijgt, kleine jonge tuinboontjes zijn de beste. Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden.
Kook de Linguine gaar, en snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in reepjes.
Giet de gare pasta af, roer er een flinke eetlepel van de pesto door, de zongedroogde tomaatjes en de gedopte tuinboontjes.
Maal er wat peper en zout over naar smaak en schep luchtig dooreen. Maak de borden op, verdeel de paprikahelften over 4 borden en serveer er de pasta naastj. Geef er paranokaas bij