Soufflé met kwark, geitenkaas en bieslook

Soufflé met kwark, geitenkaas en bieslook

Deze soufflé met kwark, geitenkaas en bieslook is heerlijk als onderdeel van een brunch, maar kan ook als lunch gegeten worden, met geroosterd boerenbrood en een salade. Hij is niet zwaar en lekker fris van smaak.
Soufflé is een gerecht welke zijn oorsprong kent uit de Franse keuken. Een soufflé bestaat uit een basis van geklopt eigeel waar ingrediënten naar keuze aan worden toegevoegd, en vervolgens geklopt eiwit, welke zorgt dat de soufflé in volume toeneemt tijdens het bakproces en zeer luchtig wordt.
Voor meer lunchideeën kijk eens hier.
Voor deze soufflé met kwark, geitenkaas en bieslook heb je nodig:

voor twee personen:
1/2 el boter
paneermeel
2 eieren gesplitst
125 gram halfvolle kwark
100 gram zachte geitenkaas
1/2 bosje bieslook in stukjes gesneden
peper en eventueel zout
Geroosterd boerenbrood in stukken om te dippen

bereiding: vet twee souffléschaaltjes in met boter en bestrooi met de paneermeel.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en zet koel weg. Doe de eidooiers samen met de kwark en geitenkaas in een andere kom en klop goed door. Doe er de bieslook bij en schep erdoor. Lepel er nu de stijfgeklopte eiwitten luchtig doorheen en verdeel de vulling over de soufflébakjes.
Zet de bakjes twintig minuten in een oven van 200 graden, en laat de soufflés mooi licht bruin oprijzen. Wel snel opdienen want ze zakken snel weer wat in.
Lekker met een salade met een dressing van olijfolie extra vergine, frambozenazijn en honing.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.