Dit overheerlijke gerecht, kip met blue d’auvergne-roomsaus en geroosterde pompoen is een sublieme combinatie. Ik combineerde de zoetige pompoen, geroosterd met rozemarijn en tijm, met het ziltig pittige van de blue d’auvergne in de roomsaus.
Voor de kip gebruikte ik kippendijen, dat vind ik toch wel het lekkerste gedeelte van de kip.
Ik serveerde er volkoren penne bij.
Kijk voor meer recepten met kip eens hier.
Voor deze kip met blue d’auvergne roomsaus en geroosterde pompoen heb je nodig:
voor twee personen:
voor de kip in blue d’auvergne saus:
2 kippendijen à 125 gram of meer
zout en peper
30 g boter
1/2 rode ui gesnipperd
150 g kastanjechampignons in plakjes
125 ml slagroom
60 g blue d’auvergne in kleine stukjes
1 vel aluminiumfolie
voor de geroosterde pompoen:
500 g flespompoen in blokjes
2 takjes rozemarijn de naadjes
4 takjes tijm geritst
2 el olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier
voor de volkoren penne:
150 g volkoren penne
bereiding pompoen: verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de blokjes pompoen samen met de rozemarijn, tijm, zeezout en olijfolie over de met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif in de voorverwarmde oven, en rooster de pompoen gedurende 25 minuten op 200 graden.
bereiding kip: bestrooi de kip met peper en zout en bak mooi bruin in een anti aanbak pan gedurende tien minuten. Doe er nog even tien minuten een deksel op, schuin op de pan, met het vuur wat lager.
Intussen kook je de penne met zout.
Doe er dan de gesnipperde ui bij en bak deze even mee gedurende vijf minuten, dan de paddestoelen in plakjes. En bak ook deze mee op half hoog vuur.
Neem nu de kip uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie.
Blus het vet met ui en paddestoelen af met de slagroom. Voeg er de blokjes blue d’auvergne aan toe en laat tot gebonden saus binden.
opmaak borden: verwarm de borden voor, door ze even in een gootsteen heet water te zetten. Droog de borden uit.
Leg de kippendijen op de borden. Verdeel de saus over de kip, en schep er de pompoen en penne langs. Garneer met takjes tijm