Deze heerlijke groentecurry met krokante tofu maakte ik van de groenten die ik nog over had.
Je kunt er nog kikkererwten aan toevoegen, of in plaats van de tofu gebruiken.
Wij zijn hier thuis dól op curry’s, zowel de Indiase – als de Thaise curry’s. De Indiase curry’s wordt yoghurt gebruikt, en in Thaise curry’s meestal kokosmelk.
Met deze curry heb je meteen een ruime hoeveelheid groenten te pakken. Voor meer curry’s kun je hier een kijkje nemen.
voor de curry:
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 cm gemberwortel geraspt
250 g flespompoen in blokjes
250 g sperziebonen in stukjes
1 struik broccoli
2 aardappels à 200 g
2 el olijfolie
3 el rode curry (Thai Red Curry)
1 geperste knoflookteen
1 tl trassie-pasta (ah)
1 el limoensap
1 el bruine suiker
200 ml fair trade kokosmelk
gehakte verse koriander
voor de tofu:
200 g tofu in blokjes
2 el maizena
zout & peper
4 el olijfolie
(voor)bereiding: blancheer de blokjes pompoen samen met de sperziebonen en de broccoli vijf minuten in kokend water, haal er uit met de schuimspaan maar gooi het kokende water niet weg.
Spoel de groenten koud af in vergiet. Blancheer in het kokende water de aardappelblokjes vijf minuten, giet af en spoel koud.
!! Verwarm de borden voor op 80 graden in de oven of giet er kokend water op.
bereiding tofu: snijd de tofu in blokjes. Dep de blokjes droog met keukenpapier en hussel de tofu om met de maizena, zout en peper. Frituur de blokjes in de olie in een klein koekenpannetje. Schep ze daarbij op hoog vuur om en om tot ze mooi goudbruin zijn en knapperig. Houd warm onder aluminiumfolie
bereiding curry: fruit de ui, knoflook en gember in de olijfolie op matig heet vuur. Zet het vuur hoog en bak de aardappelblokjes mee tot iets bruin en voeg er de curry, trassie, limoensap, suiker en kokosmelk aan toe. Breng aan de kook en doe er de geblancheerde groenten bij. Roer goed door zodat de curry goed heet wordt.
serveren: schep de curry in de voorverwarmde borden en verdeel er de krokant gebakken tofu over. Garneer met verse koriander ?