Kippengehaktballetjes met munt, koriander en fetakaas,
dit met bulgur en een tomatensalade.
Nodig voor 4 personen:
400 gram gekruid kippengehakt
1 sjalot gesnipperd
2 gehakte tenen knoflook geperst
1 klein bosje koriander gehakt
1 klein bosje munt gehakt
150 gram feta verbrokkeld
Olijfolie
Voor de Bulgur:
300 gram bulgur (Turkse en Marokkaanse winkels)
Voor de tomatensaus:
2 blik tomatenblokjes
2 gehakte tenen knoflook
1 bosje bosuitjes in ringen
1 klein blikje tomatenpuree
1 glas rode wijn
Versgemalen peper en zout
Optioneel: Griekse of Turkse yoghurt
Bereiding:
Kneed het gehakt met de gesnipperde sjalot, de gehakte knoflook, de koriander en de munt en draai er balletjes ter grootte van een pingpongballetje. Braaf de gehaktballetjes aan in de olijfolie en voeg, wanneer de balletjes bruin zijn de ui en de knoflook erbij en schep voorzichtig langs de balletjes voeg na enkele minuten de tomatenblokjes met de rode wijn erbij. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuten sudderen. Kook intussen de bulgur klaar (zie verpakking)
Schep op de borden en garneer met munt en koriander.
Lekker met Turkse of Griekse yoghurt
Serveer met tomatensalade.