Salade van hummus, avocado, groene asperges en ei

Niet alleen met Pasen lekker. Voor de lunch wil je met de lente in het vooruitzicht wel heel graag een kleurig en fleurig bordje, voor mij geldt dat in ieder geval wel.
Mijn lunch bestond vandaag uit een zacht hummus, een halve avocado in plakken, een doorgesneden ei gemengde sla en geblancheerde groene asperges.

nodig voor de hummus (bakje voor meerdere keren);
400 g kikkererwten (vocht bewaren)
2 el tahini
2 el citroensap
2 el extra vergine olijfolie 
chilipoeder

voor de salade; (1 persoon)
35 g gemengde sla
6 tomaatjes 
2 el olijfolie
1/2 el balsamico
1/2 tl honing

5 groene asperges
1 hardgekookt ei

garnering; alfalfa 

bereiding; laat de kikkererwten uitlekken boven een kom en vang het vocht op. Doe er de tahin bij, het citroensap, wat chilipoeder en de olijfolie. Pureer met een staafmixer en kijk hoeveel vocht van de kikkererwten er nog bij moet om het smeeuig te krijgen. 

Snijd 2 cm van de onderkant af en kook de asperges vijf minuten in kokend water. Spoel daarna koud.

Verdeel over een bord: de salade, een flinke dot hummus, het ei doorgesneden, de geblancheerde groene asperges en wat alfalfa. 

Serveer met een knapperig broodje 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.