Panzanella met gegrilde paprika en haloumi

Panzanella is een heerlijk mediteraans lunchgerecht. Italianen maakten vroeger panzanella  in de regio’s Toscane en Umbrië vooral om hun overgebleven oud brood en kliekjes op te maken. Een armeluize-maaltijd zogezegd. Ik heb het ook gemaakt met wat ik nog in huis had. Het volkoren brood was te vers en heb ik in de oven even laten drogen.

Nodig voor twee personen:
3 oude volkoren boterhammen (wanneer ze te vers zijn drogen in de oven zie onder)
1 vel bakpapier
1 rode puntpaprika
400 gram snacktomaatjes in rood, geel en oranje
1/2 teentje knoflook geperst
1/4 bos verse basilicum gesneden
vers gemalen peper
3 el olijfolie extra vergine
1 rode wijnazijn
1/2 tl honing
4 plakken haloumi van 50 gram (van pakje 250 gram)

bereiding: snijd het brood inclusief korsten in blokjes, spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze tien minuten in een oven van 160 graden. Neem uit de oven en laat afkoelen naar lauw. Snijd de paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in korte brede repen. Gril ze om en om in een grillpan tot bruin gestreept en laat ze afkoelen op een bord. Snijd de tomaatjes in plakjes, doe in een kom en schep samen met de geperste knoflook en gesneden basilicum door elkaar.
Klop voor de dressing de ingrediënten door elkaar, en schep de broodblokjes door het tomaten-mengsel samen met de dressing.
Grill de haloumi plakken in de grillpan 11/2 minuut aan iedere kant tot bruin gestreept.
Verdeel de panzanella over de borden en leg er de plakken gegrilde haloumi op

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.