Deze salade met salsa Verde is het allereerste recept wat ik plaatste, en wel op een heel andere website, welke ik in september 2013 begon, ik ben dus al zes jaar aan het bloggen. Al was ik in het begin nog wat aan het experimenteren, en wist ik nog niet zo goed wat ik ermee wilde gaan doen.
De foto is niet eens zo slecht voor een allereerste foto.
Ingredienten;
750 gram krielaardappels in de schil
1 klein bosje basilicum
1 klein bosje munt
1 klein bosje bieslook
1 klein bosje peterselie
4 ansjovisjes
2 el kappers
1 geperste teen knoflook
1/2 citroen sap
1 flinke eetlepel mosterd (Dyonmosterd)
6 el olijfolie extra vergine
peper en zout
1 komkommer
250 g snack tomaatjes.
Bereiding: Snijd de krieltjes doormidden en kook beetgaar in ongeveer 10 minuten. Doe de kruiden in een grote beker voeg alle ingrediënten toe behalve de komkommer en tomaatjes, en maak met de staafmixer de salsa verde.
Doe de krieltjes in een mooie schaal en schep de salsa door de nog warme krieltjes (de smaken kunnen zo lekker intrekken) was de komkommer, haal de zaadlijsten eruit met een lepeltje en snijd in plakjes, halveer de tomaatjes en schep deze samen met de komkommer door de salade en laat afkoelen in de koelkast, lekker als bijgerecht bij de barbecue.