Minestra Di Papate e Carote is een Italiaanse aardappelwortelsoep. Superlekker !!
nodig voor 4pers;
300 gram aardappels
300 gram wortels
1 stengel bleekselderij
1 ui
25 gram boter
1 liter kippenbouillon
1 kleine teen knoflook
10 blaadjes salie +12 voor op korstdakje
2 el olijfolie
20 gram parmazaanse kaas
Zout en gemalen peper
1 el citroensap
Honing of gembersiroop
Bereidingswijze;
Breng de kippenbouillon aan de kook. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper deze in stukjes.
Laat de boter smelten in een soeppan voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig fruiten. Voeg de rest van de groenten toe en schud met de pan zodat alle groenten bedekt zijn met boter. Giet er de hete bouillon toe en laat met deksel op de pan 25 minuten koken. Breng op smaak met citroensap en honing of gembersiroop.
Afmaken en serveren;
Pel de knoflook en jak deze fijn, ontdoe de salie van de steeltjes en hak grof. Verhit olie in de pan en bak eerst de salie in een koekenpan voeg daarna de knoflook toe, niet op te hoog vuur.
Roer het Saliemengsel door de soep en strooi er wat Parmazaanse kaas over bij het uitserveren.
Voor het dakje;
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
12 blaadjes salie
Losgeklopt ei
4 vuurvaste soepkommen
Schep de iets afgekoelde soep in de kommen en strooi er de parmazaanse kaas over.
Leg de bladerdeeglapjes over de kommen en druk rondom aan. Kwast in met het geklopte ei en leg per kommetje drie mooie blaadjes Salie op de bladerdeegdakjes. Zet 25 minuten in een oven van 180 graden