Caprese salade met mango en basilicumolie

Caprese salade met mango en basilicumolie

Deze caprese salade met mango en basilicumolie maakte manlief als tussengerecht bij een vijfgangenmaal-menu, maar kan ook heel goed als lunch. Je kunt de radicchio heel goed vervangen door roodlof, of gewone witlof. Wij vervingen de kaki door mango. Het recept id afkomstig van Nancy van Batenburg die het recept schreef voor  Culy.nl waar ze hoofdredacteur is.
Dit is het oorspronkelijke recept
Kijk voor meer salades eens hier.
Je hebt nodig voor deze caprese salade met mango en basilicumolie, voor twee personen:

voor de basilicum-olie
1/4 bos basilicum
20 g spinazie
rasp van 1 limoen
150 ml milde olijfolie

nodig voor de caprese:
1 klein kropje radicchio of 1 stronkje roodlof of witlof
2 handen rucola
1/2 mango in schuine plakjes
1 bol buffel mozzarella, in plakjes
25 g pijnboompitjes geroosterd
1/2 tl balsamico
11/2 el basilicumolie

bereiding basilicumolie:
Pureer alle ingrediënten tot basilicumolie.
Doe over in een schoon flesje, wat je over hebt kun je nog een paar weken in de koelkast bewaren.
bereiding salade
Snijd de stronken eraf, dan haal je de blaadjes van de radicchio, rood- of witlof er makkelijker af. Schik de blaadjes een grote schaal. Verdeel er wat rucola over.
Leg de schijfjes mango en mozzarella er mooi op.
Klop voor de dressing de balsamico door 11/2 eetlepel van de basilicumolie. Breng op smaak met een beetje zout en peper en druppel de dressing over salade.
Strooi de pijnboompitten over de salade en maak af met zout en peper naar smaak.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.