We aten deze pompoensoep van geroosterde pompoen ? als hoofdgerecht met naanbrood. Ik vind dit tot nu toe de lekkerste pompoensoep. Heerlijk is dat roostersmaakje wat de pompoen aan de soep geeft.
Als dessert bakte ik voor ieder twee volkoren pannenkoeken met gebakken appel en appelstroop. Ik heb nog meer recepten van pompoensoep op mijn site staan.
Voor deze pompoensoep van geroosterde pompoen heb je nodig:
nodig voor 4 personen:
3 el olie
1 ui, in stukken
3 tenen knoflook
1 kilo oranje pompoen in stukjes (schillen hoeft niet, wel de draden en zaadjes verwijderen)
5 dl groenten-bouillon
200 ml Thaise kokosmelk
2 el mangochutny
versgemalen peper, zeezout
1/2 bosje koriander gehakt
1 vel bakpapier
bereiding: verwarm de oven op 200 graden, hussel de pompoenstukken door de olijfolie en peper en zout en spreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er drie ontvelde tenen knoflook bij en de ui in stukken.
Rooster de pompoen een half uur in een oven van 200 graden.
Doe daarna de geroosterde pompoen, knoflook en ui in een kleine braadpan en voeg er de bouillon en kokosmelk aan toe. Doe er de mango chutney bij samen met de 1/3 van de gehakte koriander en pureer met een staafmixer.
De rest van de koriander serveer je er bij.
Lekker met naanbrood