Tom Kha Kai is een soep uit de Thaise keuken en betekent letterlijk vertaald ‘Kip galanga soep’
Je kunt er nog groenten aan toevoegen als Chinese kool, taugé, rode paprika, paksoi, extra paddestoelen.
Wij aten deze soep als voorgerecht bij een vier gangen menu. En wat er over was hebben we na een wandeling van acht kilometer met net iets te weinig kleding aan, gegeten om weer wat warm te worden.
Deze soep is beslist een blijvertje, zó heerlijk en verwarmend
Voor meer soepen kun je hier terecht.
Je hebt voor deze Tom Kha Kai nodig:
Voor ongeveer vier personen:
1 blik far trade kokosmelk à 400 ml
3/4 liter kippenbouillon van tablet
1 rode Spaanse peper 🌶️ zonder zaad in halve dunne reepjes
4 el limoensap
2 stengels citroengras doormidden gesneden en gekneusd
150 gram Shi taken in reepjes
150 gram kipfilet in stukjes
3 djeroek peroetblaadjes (limoen blaadjes) gekneusd
3 el vissaus
1 tl laos
Stuk van Chinese kool of paksoi in reepjes (250 gram ongeveer)
1/2 bos vers gehakte koriander
bereiding: breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook. Voeg er de vissaus, limoensap, de citroengras, Shi taken, djeroek poeroet, rode peper en laos aan toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
Voeg er dan de kip aan toe en kook deze tien minuten mee. Voeg er op het laatste moment de repen Chinese kool of paksoi aan toe.
Houd je van pittig? Voeg er dan bij het serveren nog wat reepjes rode peper aan toe.
Je kunt de citroengras als garnering gewoon in de soep laten zitten
Serveer goed heet