Gamba’s met citrusdressing op avocado

Gamba’s met citrusdressing op avocado

Dit voorgerecht van gamba’s met citrusdressing op avocado, is van Angelique Schmeinck van 24-kitchen. De zoete aardappelchips heb ik in de oven gebakken in plaats van gefrituurd. Tevens heb ik meer gamba’s gebruikt per persoon. Het is een goed idee om de matjes van avocado ruim een half uur van tevoren al uit de vriezer te halen, de plastic folie eraf te halen, en alvast voor gebruik op de bordjes te leggen.
Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet, voornamelijk oliezuur, wat een onverzadigd vet is. Onverzadigd vet verlaagt het slechte LDL-cholesterol in het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol  kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, vette vis en noten.
Kijk voor meer ideeën voor voorgerechten eens hier
Voor deze gamba’s met citrusdressing op avocado heb je nodig:

voor twee personen:
voor de zoete aardappelchips:
1 langwerpige zoete aardappel
milde olijfolie om in te kwasten
Iets zeezout
1 vel bakpapier

bereiding zoete aardappelchips: schaaf met een kaasschaaf dunne schuine plakjes van de zoete aardappel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast ze licht in met milde olijfolie. Bestrooi met zeezout en bak ze een kwartier in een hete luchtoven van 200 graden.
Laat afkoelen, en gebruik ze voor over de gamba’s met citrusdressing op avocado. Hier is daarvan het recept.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.