Deze ragout van paddestoelen en wortel maakte ik door geblancheerde wortelblokjes door paddestoelen-ragout te scheppen.
Veel groenten verwerken in gerechten is wat ik het liefste doe, en vaak mijn uitgangspunt in mijn recepten.
Het veelvuldig gebruik van groenten maakt, los van dat groenten gewoon heel erg lekker zijn, dat je minder calorieën binnen krijgt. Ragout is van oorsprong een gerecht dat bestaat uit stukjes gesneden vlees, gevogelte of vis in saus. Voor andere recepten met ragout kun je hier eens kijken.
nodig voor twee personen:
25 gram roomboter
1/2 rode ui gesnipperd
1 tenen knoflook geperst
1/2 rode paprika in blokjes
1 bakjes kastanje-champingons in plakjes
vers gemalen peper en zout
1/4 el zoete paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
30 gram bloem
2 dl koud water
1/4 bouillontablet naar keuze
1/2 dl slagroom
250 g wortel in blokjes vier minuten geblancheerd in kokend water
vers gehakte peterselie
bereiding: smelt de roomboter in een braadpannetje en fruit op laag vuur de ui, paprikablokjes en de knoflook gedurende vijf minuten. Doe er de paddestoelen bij. Zet het vuur hoog en bak de paddenstoelen gedurende vijf minuten terwijl je blijft roeren. Breng op smaak met zout en peper. Doe er de paprika- en chilipoeder bij en bak nog even mee op halfhoog vuur. Doe er de bloem bij en bak deze even mee. Doe er in een keer het koude water bij en zet het vuur hoog. Verkruimel er het stukje bouillon boven en roer met een pollepel totdat de saus mooi dik geworden is. Roer er de blokjes geblancheerde wortel door.
Zet het vuur nu zacht en voeg er de slagroom aan toe en een handje gehakte peterselie.
Serveren: maak de broodjes hol door er een klein kapje vanaf te snijden en de zachte binnenkant naar binnen te drukken. Zodat je een mooi bakje krijgt.
Vul de broodjes met de ragout en laat deze een beetje over de rand lopen. Plaats er de kapjes weer op en geniet !!