Avocadocrème met in de oven gedroogde serranoham

Nodig voor 4 personen:
2 avocado’s nét rijp
1 el crème fraiche
1 handje verse korianderblaadjes
Sap van 1/4 limoentje
1 tl sambal
1/2 teentje knoflook
4 dunne plakjes serranoham
2 vellen bakpapier

bereiding: verwarm de oven op 180 graden, leg de plakken serranoham op een stuk bakpapier op de bakplaat en leg er het andere vel bakpapier op en druk stevig aan op de ham.
Laat de ham 11/2 uur drogen in de oven tot de ham krokant genoeg is. Zonodig verhoog je de temperatuur na een uur naar 200 graden.

De avocado-crème: snijd de avocado’s overdwars door en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees eruit en doe deze in een mengbeker, samen met de crème fraiche, limoensap en de sambal. Knijp er een 1/2 teentje knoflook boven. Voeg er de koriander aan toe en pureer met de staafmixer tot crème.
Schep in 4 mooie amuseschaaltjes en steek er de krokante stukken ham er in.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.