Wil je wat lekkers bij de koffie serveren, maar er niet teveel werk van hebben? Dan is dit mango gebakje met lemoncurd ideaal. Lemoncurd is een Engelse topping of spread. Je kunt ze maken met amandelsnippers erop, gehakte hazelnoten of pecannoten.
Er mag natuurlijk ook nog wat slagroom of/ en een bolletje ijs bij geserveerd worden, dan is het ook heerlijk als dessert. Lemoncurd is een Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren, erg lekker zowel in desserts als gewoon op de boterham. Je kunt deze curd ook zelf maken en daar dan andere soorten fruit aan toe voegen, zoals frambozen, sinaasappel of passievruchten.
Het is een heerlijke frisse spread, die het ook heel goed doet als vulling voor een bodem van zand- of korstdeeg, bij scones, over een pannenkoek. Voor onderstaand mango gebakje met lemoncurd heb je nodig:
voor 4 personen:
1 vel bakpapier
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
4 x 1/2 el lemon curd
1 mango in mooie partjes verdeeld
amandelsnippers, gehakte hazelnoten of pecannoten
poedersuiker
bereiding: leg de bladerdeeglapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, vouw een centimeter van de rand naar binnen. Prik met een vork wat gaatjes in het midden van het deeg, en kwast de abrikozenjam of lemon card over het midden van de vierkantjes, houdt de buitenste cm van het deeg vrij. Leg de partjes mango op de jam of lemoncurd. Verdeel er wat amandelsnippers of gehakte hazelnoten over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Bestrooi met poedersuiker