Wij mogen altijd graag stokbrood rustiek met fondue van camembert eten als lunch, we nemen daarvoor graag de camembert Rustique, die is daar het meest geschikt voor. En ook het lekkerst
Hiervoor haal je het kaasje uit het spaanhouten doosje, verwijderd het rood/ wit geruiten doekje en plaatst het kaasje weer terug in het doosje. Je snijdt het kaasje kruislings in, smeert het in met geperste knoflook en giet wat witte wijn in de inkepingen. Daarna steek je er wat rozemarijn naaldjes in en plaatst het doosje zo’n twintig minuten in een oven van 175 graden, op een met bakpapier beklede bakplaat tegen het lekken.
Maar wanneer je een wat vluggere versie wilt is onderstaande ook een strak plan. Wil je ouderwets kaasfonduen dan is heb ik hier nog een ander recept voor je. Neem er dan vooral wel rustiek stokbrood bij wat je vooraf even roostert, zo lekker !!
nodig voor 2 personen:
1 rustiek stokbrood (ah)
175 g camembert Rustique
6 el droge witte wijn
1 geperste teen knoflook
2 rozemarijn takjes
1 vel bakpapier
bereiding: snijd het stokbrood in drie gelijke stukken. Je gebruikt alleen de buitenste delen.
Snijd die helften overdwars in tweeën. Verdeel er de camembert over. Roer de wijn en knoflook door elkaar en sprenkel het over de camembert. Steek er de naaldjes van de rozemarijn takjes in.
Bekleed een bakplaat met het bakpapier. Plaats de halve stokbroodje op de bakplaat onder de grill. Haal eruit wanneer de kaas bubbelt en het stokbrood mooi bruin geroosterd is. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.