Frisse flens met munt, en vulling van vers fruit, kwark en amandelen

Frisse flens met munt en vulling van vers fruit

Ik maakte een frisse flens met munt en vulling van vers fruit. De vulling bestaat uit mousse van banaan, magere kwark, een zespri-kiwi en gehakte amandelen. Een erg lekker en fris gerecht om de dag mee op te starten.
Handig is om het beslag voor twee keer te maken, je kunt het twee dagen in de koelkast bewaren.
Kijk voor meer lekkere ontbijtrecepten eens hier.
Voor deze frisse flens met munt en vulling van vers fruit heb je nodig:

voor 1 persoon:
beslag voor twee keer:
1 ei
50 g spelt/ volkoren bloem/ meel
1/2 tot 1 dl sojamelk
2 volle handen rucola of spinazie
1 flinke hand munt zonder steeltjes
1 el olijfolie

voor de vulling voor 1 persoon:
1/2 banaan fijn geprakt
1 zespri kiwi in kleine stukjes (of neem ander fruit)
1 flinke el magere kwark
25 g amandelen fijn gehakt

bereiding flensjes: pureer met een staafmixer het beslag in een hoge mengbeker.
Verhit wat olie in een anti-aanbakpan op halfhoog vuur, en laat anderhalve juslepel beslag uitlopen tot een dunne flens. Wanneer de bovenkant droog is keer je hem om met een spatel. Laat op een bord glijden en laat een beetje afkoelen. Verdeel de banaanmoes over het midden van de flens, strijk er een flinke eetlepel magere kwark overheen en verdeel er de stukjes kiwi over.
Bestrooi tweederde van de gehakte nootjes over de vulling. Klap de flensjes aan beide kanten over de vulling, en strooi er de rest van de gehakte nootjes over

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.