Gemarineerde Kabeljauw ‘en papillotte”

Een lekker licht gerecht, in een Oosters sausje gemarineerde kabeljauw ‘en papillotte’ met peultjes, koolrabi, rode peper en courgette. Heerlijk met Thaise rijst erbij, gekookt in kokosmelk met djeroek poeroet (limoenblaadjes)

Je hebt nodig voor 4 personen:
voor de kabeljauw:
4 moten kabeljauw van gelijke dikte, à 150 gram
6 el sojasaus
2 cm verse gember geraspt
1 dikke teen knoflook gehakt
1 el honing
1 el Chinese rijstazijn
1 el limoensap
1/2 rode peper, zonder zaadjes gehakt (+ de andere halve voor over de pakketjes)

voor de Thaise rijst:
250 gram Thaise basmatirijst (AH)
3 dl kokosmelk (fair trade AH)
75 ml water
3 djeroek poeroetblaadjes (AH)
snuf zout
gehakte koriander
partjes limoen

voor de groenten:
1 koolrabi à 600 gram in julienne gesneden
250 gram peultjes afgehaald
1/2 courgette in halve maantjes
4 vellen bakpapier
4 lange touwtjes van slagertouw

Bereiding: begin met de marinade, doe de ingrediënten voor de marinade, behalve de kabeljauw, in een kommetje en klop er een sausje van. Leg de moten in een ovenschaal waar ze precies in passen (om de marinade goed zijn werk te kunnen laten doen) en overgiet de kabeljauwfilets met de marinade.
Bedek de schaal met plastic folie af en zet een half uurtje koel weg.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten over de vier vellen bakpapier. Haal de kabeljauwfilets uit de marinade en leg ze op de groenten op de vellen bakpapier. Lepel daar de marinade overheen en verdeel er tot slot de gehakte halve overgebleven peper overheen.
Bind de pakketjes dicht met slagerstouw tot grote toffees, er mag geen stoom ontsnappen, de kabeljauw en groenten garen in hun eigen stoom gaar.
Zet de pakketjes op een rooster, 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Kook ondertussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing zonder deksel in de kokosmelk met water samen met de djeroek poeroetblaadjes. Roer af en toe goed door om aanbakken te voorkomen. Laat na de kooktijd de rijst uitstomen mmet deksel op de pan en breng op smaak met zout.

Serveren: haal de pakketjes voorzichtig los en schuif de inhoud van de pakketjes voorzichtig op vier (voorverwarmde) borden, serveer met een bolletje kokosrijst (Door een kommetje om te spoelen met koud water en te vullen met de rijst, en daarbij de rijst goed aan te drukken, krijg je bij omdraaien op het bord een mooi bolletje)  Of serveer de bolletjes rijst samen met de pakketjes op het bord.
Serveer met koriander en limoenpartjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*