Gestoofde kip uit de oven met bleekselderij, tomaat en feta

Italiaanse gestoofde kip
Wij aten bij deze stoofschotel zwarte pasta.

Je hebt nodig voor dit recept voor 2 personen:
olijfolie
2 kippenpoten
peper en zout
1 ui gesnipperd
4 tenen knoflook gehakt
5 stengels bleekselderij in stukken gesneden
1 bosje verse salie fijngehakt, een paar verse blaadjes achterhouden voor garnering
2 handen groene olijven gehakt
1 jalopenepeper gesneden
1 blik tomaten (400 gram)
2 dl rode wijn
100 gram feta

Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en braad ze aan in een braadpan tot ze mooi bruin kleuren. Haal de kippenpoten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Doe nog wat olijfolie in de pan en bak er de gesneden groenten, ui en knoflook en jalopeno-peper in.
Voeg er na vijf minuten de tomaten bij en de rode wijn.
Laat met deksel van de pan iets inkoken en doe bij de kippenpoten in de ovenschaal.
Laat de stoofschotel in 45 minuten stoven in een oven van 200 graden.
Serveer met zwarte pasta, en verkruimel er de feta over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.