Groentenlasagne met ricotta

Groentelasagne met ricotta

Deze groentelasagne met ricotta smaakt heerlijk in combinatie met de rozemarijn, geraspte grana padanokaas en citroen. Het maakt de lasagne lekker fris.
Deze lasagne is gemaakt van zoete aardappel, aubergines en courgettes bij wijze van lasagne bladen.
Je kunt er tagliatelle met verse tomatensaus bij serveren als bijgerecht wanneer je het niet vullend genoeg vindt.
Voor deze groentelasagne met ricotta heb je nodig:

Nodig voor 4 personen:
olijfolie
2 grote zoete aardappels à 400 gram in dunne lange plakken.
2 aubergine in dunne lange plakken.
2 courgettes in lange dunne plakken.
Extra: grillpan

voor het ricotta mengsel
1 pak ricotta à 250 gram
3 takjes rozemarijn, geritst en gehakt
Rasp van 1 biologische citroen
1 el citroensap
100 gram geraspte paranokaas
vers gemalen peper en zout
+ 50 gram extra paranokaas om tussen de groentelagen te raspen.

Bereiding: kwast de grillpan in met olijfolie en gril de groenten om en om tot deze gaar zijn en er grill-strepen op staan.
Wikkel de groente per soort in aluminium folie.

Klop de ingrediënten voor de ricotta-crème door elkaar.  Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding:
leg de groenten laag om laag met daartussen de kaassaus en laat in een oven van 175 graden in 35 minuten gaar worden.
garneer met rozemarijn.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.