Linguine met gamba’s in pittige roomsaus

Deze simpele pasta met een combinatie van gamba’s, en pittige roomsaus is een echte aanrader.
Het bekertje slagroom wat nog steeds in de deur van de koelkast stond moest deze dagen nog op. Ik maakte er gecombineerd met de gamba’s een pittige roomsaus mee die het geweldig doet bij een wat plattere soort spaghetti, linguine.

Je hebt nodig voor 4 personen:
500 gram gepelde gamba’s darm- en buikdraadjes eruit halen (vers of diepvries)
4 el olijfolie
4 tenen knoflook gehakt
1 kleine of 1/2 grote rode peper zonder zaadjes, gehakt
1/4 courgette in blokjes
2 el gehakte peterselie
125 ml slagroom
1/4 blokje bouillon naar keuze (ik neem altijd kip)
zout en peper naar smaak
optioneel: 1 klein knijpje limoensap
geraspte parmezaanse of paranokaas

!Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

Bereiding: bak de gamba’s op hoog vuur al omscheppend samen met de knoflook, rode peper en de peterselie twee minuten in 3el olijfolie in een anti-aanbakpan. De gamba’s worden taai wanneer je ze te lang bakt, 2 minuten voor kleine gamba’s en 3 voor grote is voldoende. Schep de gamba’s met een schuimspaan samen met het knoflookmengsel uit de pan in een schaaltje. Bak nu in het overgebleven bakvet + nog 1 el olijfolie de blokjes courgette, en blus af met de slagroom. Verkruimel er het 1/4 blokje bouillon boven en roer op half hoog vuur een minuut totdat het een beetje indikt, draai het vuur onder de saus uit. Kook de Linguine volgens gebruiksaanwijzing gaar en giet af, doe terug in de pan. Doe nu de gamba’s bij de roomsaus en warm nog even een halve minuut door en proef of er nog peper en zout bijmoet of een klein beetje limoensap.
Schep de saus door de pasta en serveer met geraspte parmezaanse of paranokaas.
Wij aten er een salade bij

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.