Linguine met gamba’s in pittige roomsaus

Linguine met gamba’s in pittige roomsaus

Deze linguine met gamba’s in pittige roomsaus is een echte aanrader, het staat bij ons regelmatig op tafel omdat het zo simpel te maken is. En daarbij erg lekker.
Het bekertje slagroom wat nog steeds in de deur van de koelkast stond moest deze dagen nog op. Een goed idee om deze linguine met gamba’s in pittige roomsaus weer eens te maken. Linguine is een platte soort spaghetti waar de saus prachtig aan blijft hangen. Ideaal dus voor romige sauzen. Nieuwsgierig geworden naar meer pastarecepten? kijk dan eens hier.

Je hebt nodig voor 4 personen:
500 gram gepelde gamba’s darm- en buikdraadjes eruit halen (vers of diepvries)
4 el olijfolie
4 tenen knoflook gehakt
1 kleine of 1/2 grote rode peper zonder zaadjes, gehakt
1/4 courgette in blokjes
2 el gehakte peterselie
125 ml slagroom
1/4 blokje bouillon naar keuze (ik neem altijd kip)
zout en peper naar smaak
optioneel: 1 klein knijpje limoensap
geraspte parmezaanse of paranokaas

!! Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

Bereiding: Bak de gamba’s op hoog vuur al omscheppend samen met de knoflook, rode peper en de peterselie twee minuten in de olijfolie in een anti-aanbakpan. De gamba’s worden taai wanneer je ze te lang bakt, 2 minuten is voldoende, ze moeten nog wel sappig blijven van binnen.

Schep de gamba’s met een schuimspaan samen met het knoflookmengsel uit de pan in een schaaltje. Bak nu in het overgebleven bakvet + nog 1 el olijfolie de blokjes courgette, en blus af met de slagroom. Verkruimel er het 1/4 blokje bouillon boven en roer op half hoog vuur een minuut totdat het een beetje indikt, draai het vuur onder de saus uit. Kook de Linguine volgens gebruiksaanwijzing gaar en giet af, doe terug in de pan. Doe nu de gamba’s bij de roomsaus en warm nog even een halve minuut door en proef of er nog peper en zout bijmoet of een klein beetje limoensap.
Schep de saus door de pasta en serveer met geraspte parmezaanse of paranokaas.
Wij aten er een salade bij

6 Comments

  1. Ik heb dit inmiddels 3 keer gemaakt en wij vinden het heerlijk, staat wekelijks op het menu. Binnenkort krijgen we eters, dan staat dit in ieder geval op het menu.

  2. Heerlijk. Mis alleen in het recept hoeveel pasta je miet gebruiken voor 4 personen bij dit gerecht.
    Iemand een tip ?

  3. Ik heb het vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Met volkoren tallarini.
    Het was overheerlijk.
    Dank je voor het recept.
    Een groet uit São Paulo.
    Johan

  4. Zojuist de Linguine met gamba’s in pittige roomsaus gemaakt, ik heb ipv normale gamba’s de knoflookgamba’s gepakt. mijn bezoek heeft genoten, het was echt niet normaal lekker.
    Bedankt voor dit lekkere recept!!!

  5. Ik ga zeker de recepten met gamba’s maken deze winter. Lijken me heerlijk!
    Dank voor het recept.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.