Gegrilde zalm met caponata en zilvervliesrijst

Dit is wel een heel lekker zomers gerecht, gegrilde zalm met rijst en een caponata van onder andere aubergine, rode paprika, knoflook, ui en gele rozijnen met balsamico. Erg lekker en gezond. Overigens is de zalm bij de lidl nog goed te betalen in tegenstelling tot andere supermarkten

recept voor vier personen:
voor de zalm:
4 moten zalm
1/2 citroen
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
4 takjes dille

voor de rijst met caponata:
200 gram zilvervliesrijst
2 el extra vergine olijfolie
1/2 middelgrote aubergine in kleine blokjes gesneden
1/2 courgette in kleineblokjes gesneden
1 rode puntpaprika’s in kleine blokjes gesneden
1/2 rode spaanse peper gehakt
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
40 gram gele rozijnen
50 gram kappertjes
50 gram pistachenootjes
50 gram geroosterde pijnboompitjes
2 el balsamico azijn
20 gram bruine basterdsuiker

bereiding: kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Bak de blokjes aubergine al omscheppend in een anti-aanbakpan gedurende vijf minuten op hoog vuur in 1 el olijfolie. Schep uit de pan, doe een el olijfolie in de pan. Bak de gesnipperde ui, de paprika- en de courgetteblokjes met de geperste knoflook en spaanse peper op hoog vuur gedurende vier minuten. Doe er de aubergine bij, de kappertjes, gele rozijnen, de pistachenootjes en de geroosterde pijnboompitjes. Doe er de balsamico en bruine basterdsuiker bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voeg er de rijst aan toe en bak het geheel gedurende vijf minuten nog even door. Gril ondertussen de zalm: verdeel de olie en citroensap over de zalmmoten en bestrooi met peper en zout. Plaats de zalm tien minuten op een rooster onder de grill of op een bbq. Serveer met de gebakken rijst met caponata

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*