Sobanoodles met gamba’s en zeekraal

Bij deze ‘Good Noodles’ heb ik me laten inspireren door het kookboek ‘Powerfood’ van Rens Kroes.
Ik vind de recepten in haar boek er prachtig uitzien.
Sobanoodles zijn gemaakt van Boekweitmeel en zijn daarom extra rijk aan mineralen en eiwitten.

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram peultjes (deze groentefreak deed er 400 voor 4 pers)
11/2 liter water (gewoon zoveel nemen als nodig voor de noodles)
200 gram sobanoodles (wij zijn grotere eters en deden 300 gram)
3 cm verse gember
7 gram koriander wat overhouden voor garnering
4 lente-uitjes
1 grote rode ui
4 teentjes knoflook
1 el sesamolie
500 gram biologische Gamba’s pellen en het blauwe draadje op het buikje verwijderen)
100 gram zeekraal ( pas op, zout) wat overhouden voor garnering
zwarte peper (Tip; laat het zout achterwege)
1/2 el agavesiroop
1 el soyasaus
sap van 1/2 limoen
Flinke theelepel kurkuma
1 tl sambal
zwartbesamzaad

bereiding:

De peultjes 10 minuten voorkoken dan houden ze nog een bite.
Bak de gamba’s twee minuten tot net gaar in olijfolie en wat sambal en schep ze met een schuimspaan uit de pan (warm houden onder alufolie). Hak de gember, knoflook en ui, en bak ze een aantal minuten in het vet van de gamba’s.
Roer een sausje van limoensap, agavesiroop, kurkuma wat sambal en voeg bij het uimengsel.
Kook ondertussen de sobanoodles gaar in 4 minuten.
Roer de koriander, peultjes en zeekraal door het mengsel en de gare noodles. Verdeel de noodles over kommen en verdeel er de gamba’s over. Garneer met wat zeekraal, koriander en zwart sesamzaad.
Een Súperlekker en gezond gerecht.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.