Pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes

Pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes

Op deze hartige pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes, zijn vele variaties mogelijk. Je kunt er zowel broccoli, wortel, venkel, courgette, paprika, als een combinatie daarvan gebruiken. Wanneer je andere groenten gebruikt, denk dan ook eens aan cheddarkaas in plaats van geitenkaas. Meer hartige taarten vind je hier
Wil je graag zelf bladerdeeg maken? dat kan natuurlijk, met behulp van dit filmpje gaat het lukken

Voor 4 personen;
springvorm van 24 cm ingevet
6 bladerdeegvierkantjes uitgerold met wat bloem tot vierkante lap
blindbakvulling (gedroogde peulvruchten)
800 gram hokkaido-pompoen ontdaan van draden en pitten in stukken, alleen de slechte stukken schillen.
olijfolie
8 blaadjes salie gehakt
1 takje rozemarijn geritst en gehakt
peper en zout
3 eieren
200 gram zachte geitenkaas
4 bosuitjes in ringetjes
1 dl Soya cuisine
Peper en zout
60 gram geroosterde pijnboompitten geroosterd
1 vel bakpapier

bereiding:  doe in een kom de pompoenstukken, zout en peper, gehakte salie en rozemarijn, olijfolie, zout en peper en schud om. Spreid de pompoenstukken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de pompoen iets afkoelen op de bakplaat. Leg de bladerdeeglap in de ingevette springvorm en druk goed aan, prik er enkele gaatjes in en leg er een vel bakpapier in. Vul de springvorm met de blindbakvulling en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Klop intussen in een kom de eieren met de room los, voeg er de bosui aan toe en verkruimel er de geitenkaas over.
Maal er wat peper en zout  naar smaak over. Haal het bakpapier met blindbakvulling uit de bodem na het voorbakken. Verdeel er de geroosterde pompoen over en schenk er het geitenkaasmengsel over. Daarover gaan de geroosterde pijnboompitten. Bak de taart in 35 minuten bruin en gaar in een oven van 200 graden. Lekker met een salade.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.