Pompoentaart met geitenkaas en pijnboompitjes

Hier een recept van hartige pompoentaart, lang geleden geplaatst op mijn facebookpagina, en is onderdeel van dagmenu 10, maar hij is te lekker om niet even onder de aandacht te brengen, en  met de groente en kaas kun je natuurlijk variëren.

Voor 4 personen;
springvorm van 24 cm ingevet
6 bladerdeegvierkantjes uitgerold met wat bloem tot vierkante lap
blindbakvulling (gedroogde peulvruchten
800 gram pompoen ontdaan van draden en pitten in stukken, alleen de slechte stukken schillen.
olijfolie
8 blaadjes salie gehakt
1 takje rozemarijn geritst en gehakt
peper en zout
3 eieren
200 gram zachte geitenkaas
4 bosuitjes in ringetjes
1 dl Soya cuisine
Peper en zout
60 gram geroosterde pijnboompitten geroosterd

Bereiding; Doe in een kom de pompoenstukken, zout en peper, gehakte salie en rozemarijn, olijfolie, zout en peper en schud om. Spreid de pompoenstukken over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de pompoen iets afkoelen op de bakplaat. Leg de bladerdeeglap in de ingevette springvorm en druk goed aan, prik er enkele gaatjes in en leg er een vel bakpapier in. Vul de springvorm met de blindbakvulling en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Klop intussen in een kom de eieren met de room los, voeg er de bosui aan toe en verkruimel er de geitenkaas over.
Maal er wat peper en zout  naar smaak over.
Stort de geroosterde pompoen in de met bladerdeeg beklede springvorm en giet er het geitenkaasmengsel over, strooi er de geroosterde pijnboompitten over en bak in 35 minuten bruin en gaar in een oven van 200 graden. Lekker met een salade.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.