Griesmeelpudding van amandelmelk met sinaasappelsaus

Griesmeelpudding van amandelmelk met sinaasappelsaus

Deze heerlijke griesmeelpudding van amandelmelk met sinaasappelsaus is een vegan dessert. Hij viel erg goed in de smaak bij mijn Vegan vriendin, waarvoor ik heb maakte en diens man.
De enige vervanging overigens is amandelmelk te nemen in plaats van melk. Eieren gingen sowieso al nooit door griesmeelpudding. Het is een ouderwets dessert in een nieuw jasje. De sinaasappelsaus maakt de pudding lekker fris en is heerlijk van smaak. Maak de pudding een dag van tevoren of vroeg in de ochtend. Nieuwsgierig geworden naar meer desserts? Kijk dan eens hier
Voor deze griesmeelpudding van amandelmelk met sinaasappelsaus heb je nodig:

nodig voor 8 personen:
voor de pudding:
1 grote puddingvorm of neem 1-persoonsvormpjes
100 gram griesmeel
1 liter amandelmelk
rasp van 1 limoen
75 gram suiker

voor de sinaasappelsaus:
6 perssinaasappels of meer voor 500 ml sinaasappelsap + limoensap
1 limoen
1 zakje vanillesuiker
2 à 3 tl aardappelmeel aangelengd met 2 tl water

voor de notentopping:
80 gram hazelnoten ongeveer (grof gehakt en licht geroosterd in een koekenpan)
rasp van 1 sinaasappel

bereiding pudding: breng de melk met de griesmeel aan de kook en roer goed met een garde. Laat een kwartier al roerend koken tot de pap dik wordt. Spoel
de vorm(pjes) om met koud water en giet er de griesmeelpap in. Dek af met een vel plastic folie, om velvorming te voorkomen en laat afkoelen. Zet, wanneer de pudding voldoende is afgekoeld, de pudding(kjes) in de koelkast om verder op te stijven. Dit duurt ongeveer zes uur.

bereiding sinaasappelsaus: rasp een sinaasappel (voor de notentopping) en pers de 6 sinaasappels en limoen uit. Breng dit aan de kook en laat het tot de helft inkoken (250 ml). Voeg er de vanillesuiker aan toe de laatste minuut. Bind het sinaasappelsap met 2 theelepels aangelengde aardappelmeel, vind je de saus niet dik genoeg, voeg er dan nog de 3e theelepel aangelengde aardappelmeel aan toe.
Laat iets afkoelen en laat het in de koelkast verder afkoelen.

Vlak voor opdiending: plaats de vorm met de pudding enkele minuten in gloeiend heet water zodat je hem makkelijker kunt omkeren. Draai hem om op een mooi bord en giet er de sinaasappelsaus over. Indien je de saus warm wilt serveren (wat ik me in de wintermaanden goed kan voorstellen) giet je de saus er opgewarmd overheen.

Vermeng de geroosterde gehakte hazelnoten met de sinaasappelrasp en verdeel over de met sinaasappelsaus.

2 Comments

  1. Monique van Mil

    Lekker recept . Ik kom alleen de rasp van sinaasappel niet meer tegen. Bij de notentopping? Of bij de sinasappelsaus? Liefs

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.