De verrassende combinatie van asperges met gerookte tofu, salie en hardgekookte eieren in deze hartige taart met filodeeg is een geslaagde.
Ik verwerkte de verse asperges en boeren belegen kaas afkomstig van ‘hofweb’ in dit gerecht.
Gerookte tofu is te koop/ te bestellen bij grote toko’s en natuurvoeding-winkels.
Deze gerookte tofu dankt zijn rokerige smaak doorgaans aan toegevoegde rookaroma’s, maar is zelden écht gerookt. De smaak heeft wel wat van gerookt spek, maar je moet er nog wel wat zout aan toevoegen.
Gebruik je liever gewoon spek, dan kan dat natuurlijk ook.
Deze taart met een bodem van filodeeg, kan zowel als lunch of als hoofdmaaltijd gegeten worden.
Lees hier het recept, gebruik gerust (biologische) hamblokjes of spekjes wanneer je dat liever doet
Hallo, ik ben Hedwig, ik praat en schrijf graag over eten. Ik ben een echte groentefreak en maak deze daarom lekker belangrijk in mijn recepten. Ze verdienen beter dan een bijrol. Op deze site vind je met liefde gemaakte gerechten, bereid zonder pakjes en zakjes, vaak vegetarisch maar ook met vlees en vis. Met mijn persoonlijke blogs geef ik jullie graag een inkijkje in mijn dagelijks leven