Gebraden kip met sumak, za’atar en citroen

Dit is een simpele versie van het Palestijnse gerecht M’sakhan, waarvoor de kip wordt gekruid met sumak en dan in de oven op brood wordt gebraden.
Geef bij dit gerecht warm Pitabrood en knoflookyoghurtsaus van Griekse yoghurt met fijngehakte knoflook, olijfolie, zout en peper.

Voor 4 personen;
2 grote biologische kip in vieren, ik nam een kilo kippendijvlees van de Turk
2 uien in dunne ringen
2 tenen knoflook fijngehakt
4 el olijfolie plus extra om te besprenkelen
11/2 thl gemalen piment
1 thl kaneel
1 eetl Sumak (Turkse winkels)
1 citroen in dunne plakken
200 ml kippenbouillon
11/2 thl zout
1 thl versgemalen zwarte peper
2 el Za’tar
50 gram pijnboompitjes
4 el peterselie

Bereiding:
Vermeng de stukken kip in een grote schaal met de uiringen, knoflook, olijfolie, specerijen, citroen, bouillon, zout en peper. Zet voor een paar uur of tot de volgende dag in de koelkast.

Verhit de oven voor op 200 graden. Schep de stukken kip met de marinade in een braadslede waarin alles plat liggend en los van elkaar past. De verkant moet boven liggen. Strooi de Za’tar over de kip en de uien en zet de braadslede in de oven. Braad de kip in 30/ 40 minuten gaar en bruin.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Schik de hete kip en uien op een serveerschaal, bestrooi met peterselie en pijnboompitten en besprenkel met olijfolie. Je kunt er naar smaak nog wat Za’tar over strooien.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*