Eetdagboek 2

Eetdagboek 2

Eetdagboek 2:

Gisteren de dag begonnen met het bekende ontbijtgebakje, dat vind ik zo lekker. Deze keer met magere kwark. Tot de lunch heb ik eigenlijk nooit trek, omdat het ontbijt altijd goed vult. Als lunch hadden we nog een stuk Spanakopita over. Deze heb ik nog twintig minuten even verwarmd op 180 graden, erbij maakte ik een salade.
Het niet tussendoor wat snaaien gaat goed, alleen heb ik het laatste van de sesamdressing uit het bakje uitgeschraapt voor de snoep.
Dus dat was mijn enige zonde 😉
Eigenlijk heb ik de hele dag geen trek, zal misschien komen van het meer water drinken dan normaal. Het valt mij op dat ik in het verleden vaak iets ging eten zonder echt trek te hebben, meer uit gewoonte dus eigenlijk. Hoe vaak schaafde ik niet een paar plakjes kaas af (30 + dat dan weer wel) smeerde ik toastjes met pindakaas en daarop sambal, of roomkaas, olijven uit het vuistje, een restje Franse kaas. Leg dat van een dag maar eens op een bordje. Maar goed, zo erg is dat natuurlijk allemaal niet en ook nog eens niet erg ongezond.
Maar ik wil maar zeggen, hoe vaak je gedachteloos het een en ander in je mond stopt zonder er bij na te denken. En die tussendoortjes, tuurlijk mag dat, maar het gaat erom dat je er bij nadenkt, en dat je niet op het eind van de dag niet meer weet wat je nu eigenlijk hebt lopen snaaien.
Wanneer ik blij en tevreden ben met mijn gewicht ga ik gaandeweg wel weer wel wat “mag-ik-wels” inlassen. Dan wordt het een kwestie van de boel in balans houden, net als manlief dat nu doet.
Overigens is zaterdag mijn lieve schoondochter jarig, en dan heb ik een “schijt-aan-mijn-gewicht-dag”

ontbijt: 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. 3 el magere kwark erop. En daarop een hand blauwe bessen met wat mango in stukjes.

tussendoor: 11/2 liter water met munt

lunch: stuk Spanakopita met salade van vijf snacktomaatjes door midden gesneden, stuk komkommer in halve schijfjes, en halve kleine ui in halve dunne ringetjes. Ik maakte er een dressing van wat olijfolie, appelazijn, en halve theelepel grove mosterd en iets honing geklopt.

tussendoor: een appel met zwarte koffie

avondeten: geroosterde koolrabi met zoete aardappel en sesamdressing. Dit gerecht ontstond door het tussengerecht wat manlief zaterdag had gemaakt en ik zo lekker vond. In combinatie met de geroosterde blokjes koolrabi’s zoete aardappel zó lekker.
Erbij vegetarische balletjes van zwarte bonen, havermout, knoflook, ui en sambal. Recept van dit alles vind je hier

tussendoor: koffie met twee aardbeien en wat blauwe bessen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.