Rijstrolletjes met limoen/ sojasaus

Rijstrolletjes met rijstnoedels en heel veel groenten, verse kruiden. Lekker met garnaaltjes, rivierkreeftjes of vegetarisch met ei. Het is even een werkje, maar je kunt de vulling voor een paar dagen tegelijk maken. Op de dag zelf kun je de vulling verder variëren met avocadoplakjes, garnalen of ei.
Makkelijk mee te nemen in een bakje naar je werk met de saus in een potje. Je kunt de vulling variëren of aanvullen met mango, courgette, paprika, taugé etc

Nodig voor 12 rolletjes (3 per keer pp)
100 gram rijstnoedels (bv conimex)
1/2 winterwortel geraspt op grove rasp
1 komkommer zaad verwijderd geraspt op grove rasp
4 grote bladen ijsbergsla in repen
omelet van twee geklutste eieren of/ en garnalen
1 handje gehakte munt
1 handje gehakte koriander
1/2 avocado in plakjes
12 rijstvellen

voor het sausje: (voor 4 keer)
6 el sojasaus
4 el limoensap
2 el water
2 el zoete chilisaus
1 tl sambal

bereiding: kook water in een pannetje en wel daar van het vuur af twee minuten de rijstnoedels in. Giet af in een zeef, en spoel koud. Laat de zeef met de noedels uitlekken in het pannetje, druk het vocht er zoveel mogelijk uit, en doe de uitgelekte noedels in een ruime kom, en knip klein met een schaar. Doe nu de grof geraspte wortel en komkommer in de zeef en druk ook daar zoveel mogelijk het vocht uit, voeg bij de noedels. Snijd de omelet in reepjes en doe er ook bij, samen met de gehakte kruiden en eventueel de garnaaltjes.
Week de rijstvelletjes per stuk vijf seconden in warm water tot het velletje zacht is. Spreid het velletje uit op een werkblad, leg er een plak avocado en doe er twee ruime el vulling op. Klap de zijkanten over de vulling en rol de rijstrol strak op en leg op een schaal. Pak nu een volgend rijstvel en herhaal vanaf het begin.
Klop het sausje, en serveer met de rijstrolletjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*