Wat is buiten eten toch heerlijk…
Vandaag een soba-noodle-salade gemaakt met gegrilde gemarineerde zalm (de wat zwarte plekjes natuurlijk na de foto weggehaald) op een bedje van komkommer-spaghetti. Sobanoodles worden gemaakt van boekweit.
jum !
Nodig voor 3 personen
Voor de soba-noodle-salade:
1 pak sobanoodles (AH)
1/4 bosje radijs in plakjes
1 bakje wakamé (AH)
4 el chinese rijstwijn
1 el sesamolie
2 el neutrale honing
Voor de komkommersalade:
1 komkommer met spiraalsnijder in spaghettislierten gedraaid
4 el Chinese rijstazijn
3 el limoensap
1 el bruine suiker
peper en zout
Voor de gegrilde zalm:
3 moten zalm
6 el sojasaus
3 el honing
3 grote tenen knoflook geperst
Thaise Chilisaus
Bereiding: kook de sobanoodles volgens gebruiksaanwijzing, en spoel koud onder de koude kraan in vergiet en laat uitlekken. Doe de rest van de ingrediënten voor de salade door elkaar en laat de smaken intrekken. Meng de komkommerspaghetti met de dressing en laat intrekken, zet koel weg. Klop de marinade voor de zalm en kwast de zalmmoten er ruim mee in. Leg de gemarineerde moten zalm op een met olie ingevette en met aluminiumfolie bedekt rooster. Grill de zalm in ongeveer 10/ 12 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
Schep de komkommerspaghetti op een mooi bord en schik er de gegrilde moten zalm op. Lepel er Thaise Chilisaus over.
Serveer met de soba-noodle-salade.