Perencrumble met Griekse yoghurt en limoenrasp

Uiteindelijk hadden we een lekker ontbijt, zoon en ik. Het is ook maar goed dat ik het gisteravond al zo’n beetje wilde voorbereiden, om niet nóg veel vroeger mijn mandje uit te hoeven. Mijn zoon staat om 06.30 al onder de douche en deze crumble moest 35 minuten de oven in. Maar hoe hoe vaak ik niet recepten tegenkom die gewoon niet kloppen qua hoeveelheden en verhoudingen (ik kwam laatst een recept van cheesecake tegen waar 600 gram roomkaas in moest én 250 ml slagroom én 100 gram roomboter voor de bodem samen met chocoladekoekjes)
Omdat ik geen wandelende encyclopedie ben qua verhoudingen waar het zoete gerechten betreft, heb ik daar een soort van leidraad voor nodig. Maar dan lees ik voor deze crumble voor twee personen: 115 gram bloem, 50 gram basterdsuiker en 60 gram boter. Daarbij moet er bij de peren ook nog eens 50 gram suiker. Heel veel bloem dus en 100 gram suiker voor twee ontbijtjes is rijkelijk veel te noemen. Dat ging ik dus even anders doen, en uiteindelijk bleek het zoet zat met maar 30 gram suiker in totaal. Ik snap al die suiker op de peer ook niet, want die is al behoorlijk zoet van zichzelf. Maar goed, vanochtend alleen nog maar de peren snijden, de schaaltjes stonden al ingevet in de koelkast. Nog even in de oven zetten en dan weer huppekee in bed voor een half uurtje.
Nog even een dot Griekse yoghurt erop, wat limoenrasp, kop zwarte koffie, krantje erbij en genieten 😋
Wat voor moois zal deze dag me nog meer brengen 😃

Ik maakte het uiteindelijk zo:
voor 2 personen:
voor de kruimellaag:
60 g speltbloem
30 g bruine basterdsuiker
40 g koude roomboter

voor de vulling:
2 rijpe peren met schil
rasp van 1/2 limoen
1 el limoensap
kaneel

2 grote el Griekse yoghurt (10% vet)
rasp van 1 limoentje

bereiding: kneed met de handen de bloem en basterdsuiker tot kruimelig. Snijd de peren met schil en al en verdeel over twee ingevette ovenschaaltjes, samen met wat limoensap, en doe daarover de kruimellaag.
Zet de crumble 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal er daarna uit en laat iets afkoelen. Serveer als ontbijt met een flinke klodder volvette Griekse yoghurt en rasp er nog wat limoenrasp over.
Als dessert ook lekker met klodder crème fraiche, slagroom of bolletje kaneelijs

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.