Perencrumble met Griekse yoghurt en limoenrasp

Een heerlijke crumble in de vroege ochtend, snel in de oven zetten, en dan nog even een kwartiertje je bed in. Nog even onder de douche, en dan is je crumble klaar en geurt de hele kamer. Je kunt ook in plaats van peer, appel gebruiken. Ik doe dat dan met Elstar of Jonagold, deze appels zijn minder zuur dan goudrenet. Ook blijft de structuur van deze appels mooi stevig tijdens het bakken.

voor 1 persoon:
voor de kruimellaag:
30 g speltbloem
15 g bruine basterdsuiker
20 g koude roomboter

voor de vulling:
1 rijpe peer met schil
rasp van 1/4 limoen
1/2 el limoensap
kaneel

1 grote el Griekse yoghurt (10% vet)
rasp van 1/4 limoentje

bereiding: kneed met de handen de bloem en basterdsuiker tot kruimelig. Snijd de peer met schil en al en verdeel over twee ingevette ovenschaaltjes, samen met wat limoensap, en doe daarover de kruimellaag.
Zet de crumble 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Haal er daarna uit en laat iets afkoelen. Serveer als ontbijt met een flinke klodder volvette Griekse yoghurt en rasp er nog wat limoenrasp over.
Als dessert ook lekker met klodder crème fraiche, slagroom of bolletje kaneelijs

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.