Stamppot wilde spinazie met rode paprika en gebakken kaasplak met Provençaalse mosterd

Wilde spinazie, er zit zoveel meer smaak aan dan aan gewone spinazie. Ook krijg je niet na het eten ervan last van ‘stroeve tanden’ ik denk dat iedereen uit ervaring wel begrijp wat ik daarmee bedoel. Dit komt namelijk spinazie de organische oxaalzuur bevat. .
Dit zuur is niet schadelijk voor je tanden, maar het viel me op dat dat bij wilde spinazie niet of minder het geval is.
En er gaat veel spinazie door, inclusief de steeltjes en ook nog een rode paprika in stukjes. Bij ons is het altijd kleur en fleur op het bord.
We aten er een gebakken kaasplak bij.

Nodig voor 4 personen:
800 g kruimige geschilde aardappels (bv bildstar) in vieren gesneden
600 g wilde spinazie gewassen en in reepjes gesneden, de steeltjes in stukjes
1 rode paprika in stukjes
25 g roomboter
klein beetje hete melk
peper & zout
(voeg eventueel een halve el provencaalse mosterd aan de stamppot toe)

voor de kaasplakken:
4 plakken 30 + kaas van 1 cm dik
Provençaalse mosterd (zie foto)
1 ei met 1 el water losgeklopt in diep bord
paneermeel (zelfgemaakt)
olijfolie

Bereiding: kook de aardappels gaar in 25 minuten en laat uitdampen met deksel op de pan. Doe er hete melk (niet teveel want er komt nog vocht van de spinazie af) en de boter bij met de peper en het zout en stamp fijn met de stamper.
Roer er in gedeelten de spinazie door en de blokjes rode paprika. Warm op tot alles heet is en voeg eventueel nog wat hete melk toe wanneer je de stamppot te dik vindt.
Breng nog extra op smaak met zout en peper.

De kaasplakken: Smeer de plakken kaas in met de mosterd en haal door het losgeklopte ei heen, daarna door de paneermeel, herhaal dit zonodig.
Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de plakken op half hoog vuur om en om een minuut per kant tot ze mooi bruin zijn.
Serveer direct met de hete stamppot.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.