Vanavond begin ik met mijn ’30 minuten vegetarisch Challenge’ met Rose Elliot, morgen ga ik haar koekjes bakken en vanavond haar pappardelle met cantharellen en oesterzwammen maken.
Maar eerst hebben jullie nog twee dagmenu’s van mij tegoed, dagmenu 57 en 58.
Dagmenu 57:
Ontbijt: boekweitpannenkoek van 35 gram boekweitmeel, 1 ei en 11/2 dl ongezoete soyamelk, beslagje kloppen en om en om bakken. Met appelstroop en zespri-kiwi
Lunch: (3 pers) Broodje met gerookte zalm met een honing-mosterd-dillesausje van 3 el olijfolie extra vergine met 1 el witte wijnazijn, 2 tl honing, 2 tl dyonmosterd en wat gehakte dille.
Hierbij een glas grapefruitsap
Tussendoor: rijstwafel met aardbeien
Tussendoor: avocadohapje van 1/2 geprakte avocado met 1 ansjovisje met kappertjes, komkommer en tomaatjes
Avondeten: Vegetarische moussaka
s’avonds: koffie met klein amandelkoekj
stukje rode cheddar van 40 gram met mineraalwater
Dagmenu 58:
Ontbijt: banaan-pannenkoekjes van 1 banaan, 50 gram havermout en 1 ei gepureerd om en om gebakken en geserveerd met aardbeien en blauwe bessen.
Met zwarte koffie
Lunch: voor 4 personen salade van babyleaf-sla met 1 bol mozzerella, 1/2 komkommer in stukjes, samen met snacktomaatjes en 400 gram gemarineerde geroosterde kikkererwten (site) Dit met een dressing van 4 el olijfolie, 11/2 el balsamico, 2 tl honing, 2 tl sojasaus en 1/4 geperst teentje knoflook
Tussendoor: beschuitje met Griekse yoghurt (0%vet) met verse aardbeien.
Avondeten: voor 1 persoon: een kipfilet van 150 gram bestrooien met zout en peper en insmeren met olie, 15 minuten grillen samen met 1/2 gele paprika in tweeën . Dit serveren met 4 gekookte krieltjes op een bedje van 250 gram gekookte doperwtjes met wat rucola.
Erbij tzatziki van 150 ml Griekse yoghurt met 1/2 teentje knoflook, fijngehakte dille, -munt, 1/4 geraspte komkommer die je eerst met sap van 1/2 limoen en gemalen zout een half uurtje laat staan. Dan vocht er uitknijpen en yoghurt, knoflook en kruiden erdoor doen met wat olijfolie extra vergine.
Tussendoor: koffie met klein amandelkoekje
Tussendoor: véél paprika-ribbeltjes-chips gegeten met 2 glazen sauvignon en mineraalwater