Voorafgaand aan de linzen uit Castellucio, kreeg ik deze heerlijke Italiaanse tomatensoep met bruschetta met roomkaas, parmaham en pijnboompitjes.

Italiaanse tomatensoep met bruschetta

Voorafgaand aan de linzen uit Castellucio, kreeg ik deze heerlijke Italiaanse tomatensoep met bruschetta met roomkaas, parmaham en pijnboompitjes. De bruschetta  had mijn vriendin gemaakt naar een recept van de dames van ‘Chicks love Food’
Het is een erg lekkere combinatie met de soep.
Voor meer recepten van soep kijk hier.
nodig voor de soep:
Voor deze Italiaanse tomatensoep met bruschetta heb je nodig:

voor vier personen:
1000 g romatomaten
2 tl suiker
2 el balsamicoazijn
2 uien
1 teen knoflook
3 el olijfolie
salsina di pompdoro (tube 130 g Mutti)
500 ml water
2 takjes tijm
1 groentebouillontablet van 1/ 2 liter, 1/2 van tablet bedoeld voor 1 liter
peper en eventueel zout

bereiding: verwarm de oven voor op 175 gr.
Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bestrooi ze met 2 tl suiker en besprenkel ze met 2 el balsamicoazijn.
Snijd 2 uien in parten en leg die samen met 1 teen ongepelde knoflook bij de tomaten.
Besprenkel alles met 2 el olijfolie.
Rooster de tomaat, ui en knoflook in ca 45 minuten in het midden van de oven.
Verhit 1 el olijfolie in een soeppan en fruit 70 g salsina di pompdoro (tube 130 g Mutti) 3 minuten op een laag vuur.
Pel de knoflook. Voeg de geroosterde tomaat, uit en knoflook samen met een halve liter water, de blaadjes van 2 takjes tijm en 1,5 groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree.
Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken.
Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hier het recept van de bruschetta van de dames van Chicks love Food

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.