Heerlijk Vegetarisch gerecht van quinoa met een massa geroosterde groenten met Za’atar. Ik maakte er een harissasaus bij.
Nodig voor 4 personen;
275 gram bulgur, grof of fijn naar keuze
3 ellijfolie
4 grote rode puntpaprika’s in stukken
2 grote courgettes in 1/2 plakken
1 grote aubergine in 1/2 plakken
4 grote tenen knoflook geperst
1 blik kikkererwten uitlekgewicht 310 g onder kraan afgespoeld
2 el za’tar
Versgemalen peper en zout
bakpapier
Voor de harissasaus
250 dikke Griekse yoghurt 10% vet
2 el harissa
1 grote geperste teen knoflook
sap van 1 limoentje
1 bosje munt fijn gehakt
snufje suiker
peper en zout
Bereiding:
Maak eerst de harissasaus. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en klop door elkaar. Proef of deze goed op smaak is.
Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle voorgesneden groenten in een kom, doe er een flinke scheut olijfolie bij, de za’tar, en de geperste knoflooktenen, hussel om en maal er zout en peper over en stort de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de groenten 45 minuten in een oven van 200 graden. Gebruik de laatste 15 minuten van de roostertijd voor de quinoa.
Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Stort de geroosterde groenten bij de afgegoten gare bulgur en warm er de afgespoelde kikkererwten door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met de harissasaus.