Makkelijk voor te bereiden en heerlijk fris en lekker, dat is deze sushi-bowl. Mensen vinden het weleens irritant die Engelse benamingen voor gerechten, maar ik vind sushi-kom, of sushi-diepbord, nou niet bepaald aantrekkelijk klinken. We noemen het dus gewoon sushi-bowl.
nodig voor twee personen:
120 g quinoa naar keuze (voorgekookt en afgekoeld kan dagvan tevoren)
1 avocado in mooie repen
1 bakje wakamé 1/2 bakje
1 bakje sojabonen (koeling ah) 1/2 bakje
2 nori-vellen in stukken geknipt
6 surimi-sticks in stukken
4 wortels geraspt
voor het sausje:
2 tl mayonaisje
1 tl wasabi
1 tl sojasaus
2 tl water
sesamzaadjes
bereiding: verdeel de quinoa over twee diepe borden en drapeer de rest van de ingrediënten er over. Druppel er de saus over, en strooi er wat sesamzaadjes over.