Pindasaus met santen

Pindasaus met santen

Deze pindasaus met santen is verrukkelijk, en doet het goed bij bami, nasi en krokant gebakken kip, gehaktballetjes, loempia, en krokant gebakken tofu.
Je kunt hem ook serveren bij zelf gebakken frieten. Pindasaus wordt bijvoorbeeld in Indonesië gemaakt van gemalen pinda’s maar in Nederland gebruikt men vaak pindakaas. De veel gebruikte ketjap Manis wordt hierin veel gebruikt en geeft pindasaus dan zijn ietwat zoutige smaak.
Voor deze pindasaus met santen heb je nodig:

voor twee personen:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 cm verse gember geraspt
2 tenen knoflook geperst
1/2 el sambal badjak
5 el onbewerkte pindakaas (b.v. AH 100% pure pindakaas)
4 el ketjap manis
2 el limoensap
1 dl kokosmelk
1 dl heet water
1/2 zakje santen (van deze verpakking bv)

bereiding: fruit de ui, gember en knoflook in de olie gedurende vijf minuten. Doe er dan de pindakaas bij, de sambal badjak, het limoensap, de kokosmelk en het hete water. Roer de pindasaus tot een egaal geheel. Laat er de santen in smelten. Vind je de saus te dik? Voeg er dan wat heet water aan toe. Vind je de saus te dun, doe er dan wat pindakaas bij.
Serveer bij bami, nasi en/ of krokant gebakken kip, gehaktballetjes, loempia, of krokant gebakken tofu.
Je kunt de saus ook serveren bij zelf gebakken frietjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.