Tagliatelle met romige saus, oesterzwammen, gedroogde Italiaanse ham en oude geitenkaas

Ze lijken allemaal op elkaar, die pasta-foto’s, toch zijn ze allemaal verschillend. Deze tagliatelle is gemaakt met een saus van oesterzwammen, salie en mascarpone met erover in de oven gedroogde Italiaanse ham en een heerlijke oude geitenkaas erover geraspt. Deze heb ik gehaald bij onze favoriete kaaswinkel hier in Drunen.
Vegetarisch? Laat dan de gedroogde ham achterwege

nodig voor 4 personen:
1 ons Italiaanse rauwe ham
2 el olijfolie
2 geperste tenen knoflook
1 gesnipperde sjalot
11/2 bakje oesterzwammen in repen
12 verse salieblaadjes in reepjes (onze tuin staat er vol mee) of 1/2 el gedroogde salie
200 g mascarpone
1/4 blokje kippen- of groenten-bouillontablet
peper en zout naar smaak
300/ 350 g tagliatelle
120 g geraspte oude geitenkaas

!! Verlaag na het drogen van de ham de oven naar 80 graden en verwarm daar vier diepe borden in

bereiding: droog de rauwe ham twintig minuten in een oven van 160 graden en laat afkoelen. Intussen water koken voor de pasta. Fruit de sjalot en knoflook zachtjes op laag vuur in de olijfolie gedurende vijf minuten. Doe er de salie bij en oesterzwammen en zet het vuur hoger, bak de oesterzwammen gedurende vijf minuten tot iets bruin gebakken. Doe er nu de mascarpone bij, verkruimel er het stukje bouillontablet boven en voeg net zoveel heet water toe tot zich een mooie niet te dunne saus vormt.
In de tussentijd kook je de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
Giet de gare pasta af, doe terug in de pan en vermeng de pasta met de saus. Breng op smaak met iets zout en peper uit de molen.
Verdeel de pasta over vier voorverwarmde borden en verkruimel er de gedroogde ham over en wat van de geraspte oude geitenkaas. Zet de rest van de geraspte kaas er apart bij op tafel.
Erg lekker met een gemengde salade met olijven en tomaatjes

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.