Eetdagboek 5

Eetdagboek 5

Het was een heerlijke dag vandaag en hebben manlief en ik een fijne wandeling door het prachtige natuurgebied hier gemaakt. De dag begon ik met mijn vertrouwde ontbijtgebakje.
Tussen de middag maakte ik een Griekse salade, vooraf heb ik een soepje gemaakt van het restje stamppot rauwe witlof, paprika en appel.
Ik deed er wat bouillon bij en pureerde dit na opwarming in een mengbeker tot soep. Daarna nog opgewarmd tot heet.
s’Avonds aten we een heerlijke nasi met Oosterse oesterzwammen. De taugé die er eigenlijk door moest staat nog steeds in de koelkast, die was ik glad vergeten. Er maar even wat mee verzinnen dezer dagen.

En die man van mij, die riep almaar niet te zijn afgevallen, is al die tijd niet eens op de weegschaal geweest (de jokkebrok) en is per ongeluk ruim een kilo afgevallen, (ging vandaag weer eens op de weegschaal staan)
Gister heb ik ook nog gezegd dat hij nog een bord nasi moest pakken en niet met mij mee moet doen, want hij hoeft niks af te vallen.
Maar kijk eens, want wat eten we lekker, komen niks te kort.
Tussendoortrek heb ik vrijwel niet, althans, dat weet ik nu op de juiste manier te interpreteren, en het zet zoden aan de dijk. Mooi hoor !!
Vandaag eten we eendenborstfilet met sinaasappelsaus, en volkoren couscous met veel groenten. Weer zo lekker, gewoon meer groenten en wat minder couscous. Manlief maar even in de gaten houden dezer dagen, en anders bijvoederen.
Lees hier meer eetdagboeken, en hier mijn persoonlijke blog over het hoe en waarom van deze eetdagboeken.

Ontbijt: ontbijt 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el Griekse yoghurt, blauwe bessen en aardbeien

tussendoor 1 liter water deze keer, van 11/2 liter krijg ik me toch een klotsbuik , met erin munt

lunch: soep van restje stamppot rauwe witlof met paprika, appel, rozemarijn en tijm.
Griekse salade van pp handje rucola, stukje komkommer, 1/4 rode paprika, 1/2 rood uitje, wat groene olijven doorgesneden, 5 snacktomaatjes doorgesneden, en 40 g feta in blokjes. Dressing erdoor van olijfolie extra vergine, balsamico en peper. Erbij een glas karnemelk.

tussendoor: bakje aardbeien met zwarte koffie

avondeten: voor twee personen : nasi met Oosterse oesterzwammen van 100 gram rijst basmatirijst (dacht nog zilvervliesrijst te hebben maar nee) die je vooraf kookt, 1 bakje oesterzwammen gescheurd in stukken (200 g Lidl) gebakken met 1/4 el sojasaus, teen knoflook, 1 tl sambal badjak in wat olijfolie. Uit pan nemen en 400 g prei, 1 rode ui, twee geperste tenen knoflook in olie bakken + 1 tl pittige nasi-kruiden-pasta van de toko tot zacht en iets bruin, erbij de gekookte rijst nu meebakken, 125 g taugé (die moesten we deze keer ontberen, want vergeten, maar hoort er wel door) toevoegen twee el ketjap. Op het laatst de gebakken oesterzwammen weer aan de nasi toevoegen.
Erbij komkommersalade en erop spiegeleitje

tussendoor: koffie met twee stukjes chocolade (weekend hoor !)

tussendoor: 1 glas witte wijn en twee glas water met stukje 30+ kaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.