Erwtensoep (snert)

Traditioneel wordt deze soep op oudjaarsdag gemaakt door manlief, terwijl er buiten volop wordt geknald.

Erwtensoep
500 g spliterwten
1 prei in halve ringen
2 uien gesnipperd
11/2 winterwortel in blokjes
3 aardappels in blokjes
1/2 knolselderij in blokjes
1 teentje knoflook
1 beter leven (***) rookworst
bouillontabletten voor 2 liter water (goed op verpakking kijken)
selderijblad
zout en peper
blaadje laurier
1 tl sambal

Spoel de spliterwten en breng ze samen met 2 liter water en de bouillontablet(ten) aan de kook. Voeg de groenten toe en laat de soep circa 1,5 uur rustig koken op een spabrander, roer af en toe door.
Voeg er de laatste tien minuten de sambal en de rookworst in plakjes aan toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.