Erwtensoep (snert)

Erwtensoep (snert)

Alhoewel het voor erwtensoep (snert) natuurlijk niet persé 31 december hoeft te zijn, is het bij ons toch wel dé traditionele maaltijd de laatste dag van het jaar. Waarna er aangevallen wordt op de eveneens traditioneel geserveerde appelbeignets. Overigens hebben we er meestal al velen op, over de hele dag verdeeld, zie daar ook maar eens af te blijven.
Leuk ook dat onze inmiddels uitwonende kinderen graag thuis komen voor een pannetje snert en huis-gebakken appelbeignets. Overigens wordt deze soep altijd gemaakt door manlief, met luid vuurwerkgeweld op de achtergrond.
Voor deze erwtensoep (snert) heb je nodig:

voor vier personen:
500 g spliterwten
1 prei in halve ringen
2 uien gesnipperd
11/2 winterwortel in blokjes
3 aardappels in blokjes
1/2 knolselderij in blokjes
1 beter leven (***) rookworst
bouillontabletten voor 2 liter water (goed op verpakking kijken)
selderijblad
zout en peper
blaadje laurier
1 tl sambal

Spoel de spliterwten en breng ze samen met 2 liter water en de bouillontablet(ten) aan de kook. Voeg de groenten toe en laat de soep circa 1,5 uur rustig koken op een spaarbrander, roer af en toe door.
Voeg er de laatste tien minuten de sambal en de rookworst in plakjes aan toe.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.