Dit is een heerlijk ontbijt van boekweitvlokken, gebakken appel en gekarameliseerde walnoten..
Boekweitpap heeft een wat aparte smaak, en is heel zacht van structuur, het is een geen graan en glutenvrij. Het heeft veel overeenkomsten met graan en wordt daarom ook op dezelfde manier verwerkt.
Boekweitvlokken bevatten veel mangaan, magnesium, ijzer, zink, koper en vitamine B en veel eiwitten. Het is daarom een goede aanvulling voor wie geen vlees eet.
Nodig voor 1 persoon:
40 gram boekweitvlokken
150 ml (plantaardige)melk
1 elstar appeltje in schijfjes
1 el olijfolie
40 gram walnoten
11/2 el honing (1/2 door de pap en 1 voor het karamelliseren)
kaneel
Bereiding: verwarm de melk samen met de boekweitvlokken op laag vuur. Laat 10 minuten zachtjes koken. Bak de appel in 1/2 el olijfolie aan beide kanten en houd warm. Verhit de andere 1/2 el olijfolie in koekenpan en bak de walnoten samen met 1 el honing al karamelliserend zo’n 10 seconden. Roer een 1/2 el honing door de gare pap en doe over in een kommetje. Leg er de gebakken appel op, samen met de gekaramelliseerde noten. Strooi er wat kaneel over.