Gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten

Gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten

Deze gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten smaken fantastisch bij de tagliatelle en geroosterde venkel met wortelen.
Je vertoeft bij het genieten ervan in Mediterrane oorden, het is genieten van de eerste tot de laatste hap.
Heerlijk met een glaasje droge witte wijn 🥂zoals Verdejo
Voor meer pasta recepten kun je hier je hart ophalen.
Voor deze gamba’s met pittige roomsaus en geroosterde groenten heb je nodig:

voor 2 personen:
250 gram gepelde gamba’s darm- en buikdraadjes eruit halen (vers of diepvries) overdwars doorgesneden
1 rode peper gehakt zonder zaad
2 el gehakte peterselie
1 geperste teen knoflook
2 el olijfolie
125 ml kookroom
1/4 visbouillonblokje
1 el citroensap

voor de geroosterde groenten:
1 grote venkel zonder stronk in stukken
350 g wortelen geschild overlangs en daarna weer in de lengte doorgesneden
1 tak rozemarijn, de naaldjes gehakt
2 takjes tijm geritst
3 el olijfolie
zeezout

voor erbij:
150 g tagliatelle
1 tl zout
3 el gehakte peterselie
2 el olijfolie extra vergine

bereiding geroosterde groenten: spreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, hussel om met de kruiden, zeezout en olijfolie en rooster in een oven van 200/ 220 graden mooi iets bruin gedurende een half uur.
Start een kwartier voor einde roostertijd met het bereiden van de gamba’s met saus en de tagliatelle.

bereiding gamba’s in pittige roomsaus: bak de gamba’s op hoog vuur al omscheppend samen met de knoflook, rode peper en de peterselie twee minuten in 2 el olijfolie in een anti-aanbakpan. De gamba’s worden taai wanneer je ze te lang bakt, twee minuten is voldoende.
Schenk er de room bij en verpulver er een 1/4 visbouillonblokje boven en voeg er een eetlepel citroensap aan toe.
Zet het vuur uit tot gebruik.
Kook intussen de tagliatelle met zout volgens gebruiksaanwijzing, giet deze af en hussel er de olijfolie extra vergine en de gehakte peterselie door.

serveren: verwarm twee borden in een gootsteen met heet water. Droog de borden uit.
Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus met gamba’s over en schep er de geroosterde groenten langs. Heerlijk met een half schijfje citroen 🍋 en geraspte grana padano kaas.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.