Deze salade van gerookte forelfilet avocado en zachtgekookt ei is een sublieme combinatie
Lekker in combinatie met een knapperig broodje met echte boter. Meer recepten met gerookte forelfilet vind je hier.
Forel komt voor in heldere stromen en meren in Noord-Amerika, Noord-Azië en Europa.
Forellen, vooral regenboogforellen worden tegenwoordig ook veel in Europa gekweekt. Deze forellen worden vervolgens verkocht aan restaurants en hotels. Echter het merendeel van de gekweekte forellen wordt verkocht aan forelvisvijvers. Deze forellen worden daar uitgezet om dan later door sportvissers weer gevangen te worden.
Je hebt nodig voor deze salade van gerookte forelfilet avocado en zachtgekookt ei
voor twee personen:
1 pakje gerookte forelfilet (lidl) van 125 g
1 avocado in plakjes
2 eieren
2 el grote kappers
1 zakje sla van 75 g
3 el olijfolie extra vergine
1 el witte balsamico-azijn
1/2 tl dijonmosterd
1/4 el honing
peper en zout
Bereiding: kook de eieren zacht in zes minuten. Klop een dressing van de olijfolie, witte balsamico, dijonmosterd, honing en peper en zout en hussel dit in een kom door elkaar met de sla. Verdeel de sla over vier diepe borden. Drapeer daar de gerookte forelfilet, de avocado in plakjes en de kappers over. Pel de eieren en snijd ieder in vieren. Verdeel de eiparten over de borden.
Lekker in combinatie met een knapperig broodje met echte boter.