Stamppot rucola met rode paprika, appel en uitgebakken spekjes

We hadden er zo’n zin in, al nodigt het weer niet echt uit tot het eten van stamppot met uitgebakken spekjes. Om de stamppot lekker fris te maken deed ik er behalve een zak rucola, ook een paar rode puntpaprika’s en appels in blokjes doorheen. Samen met het spekvet en zilte knapperige spekjes een heerlijke maaltijd.
Wil je er een vegetarische stamppot van maken? Bak dan in plaats van spekjes twee bakjes kastanjechampignons in plakjes en maak deze lekker op smaak met zout en peper. Doe er dan een klont boter bij de stamppot voor de smeuïgheid.

Nodig voor vier personen:
Ongeveer 1 kg kruimige aardappels (grote eters zijn wij) geschild en in vieren
250 g biologische spekjes
120 g rucola in stukken gesneden
3 rode puntpaprika’s in kleine blokjes
2 kanzi appels met schil in kleine blokjes
kopje hete melk
zout en peper

!! Verwarm de oven voor op 80 graden om de borden voor te verwarmen

Bereiding: zet de aardappels op in een grote pan, wanneer ze koken zet je het vuur laag en laat ze 25 minuten zachtjes koken . Bak de spekjes langzaam uit en laat ze knapperig bruin worden.
Giet de gare aardappels af en doe er de spekjes bij en het spekvet bij (hartstikke lekker, en je eet het niet iedere dag toch?). Stamp met wat hete melk tot een dikke puree en roer er de rucola, paprika en appel door en warm tot de stamppot goed heet is. Verdeel de stamppot over de vier voorverwarmde borden en serveer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.