Rigatoni di mama

Gisteren hadden we een vleesdagje. Ik had nog wat biologisch rundergehakt liggen en kalkoenspekjes. Ik maakte een saus mee van verse trostomaten, en gaf er el dente gekookte penne bij.

nodig voor 2 personen:
150 g Mezzi Rigatoni N0 26 (ah, deze is zó lekker)
2 el olijfolie
2 tenen geperste knoflook
1 rode ui gesnipperd
75 g biologische (kalkoen)spekjes
75 g biologisch rundergehakt
750 g rijpe trostomaten in stukjes
2 tl oregano gedroogd
peper en zout
70 g tomatenpuree van Mutti
2 flinke handen rucola fijn gesneden
geraspte Parano- of parmezaanse kaas
2 el extra vergine olijfolie

!! Verwarm twee diepe borden voor in een oven van 80 graden of giet kokend water in de borden

bereiding: fruit de ui en knoflook vijf minuten zachtjes in 2 el olijfolie. Doe er de spekjes en gehakt bij met wat zout en gemalen peper en roerbak op hoog vuur tot het gehakt gaar is. Doe er de tomaat bij en laat nog tien minuten op hoog vuur pruttelen. Kook intussen het water voor de pasta. Stamp met een pureestamper de tomaat fijn in de pan en doe er de tomatenpuree bij en iets heet water. Voeg er de oregano aan toe. Proef of de saus goed op smaak is. Laat op een lage pit een kwartiertje zachtjes pruttelen met deksel op de pan. Zet de penne op en kook deze el dente. Giet de penne af en roer door de saus. Roer op het laatste moment de fijn gesneden rucola erbij en verdeel deze heerlijke pasta over twee voorverwarmde borden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.