Gegrild brood met avocado, dragon en paddestoelen

Gegrild brood met avocado, dragon en paddestoelen

Deze lunch van gegrild brood met avocado, dragon en paddestoelen is bij ons favoriet, het is lekker, gezond, culinair, ? en ook nog eens spotgoedkoop.
Je kunt het ook als amuse geven bij een etentje op crostini.
Door de avocado gaat verse dragon (groente boer) en selderiezout. Kijk voor meer suggesties voor de lunch eens hier. 
Voor dit gegrild brood met avocado, dragon en paddestoelen heb je nodig:

voor 2 personen:
voor het gegrilde brood:
4 liefde & passie volkoren boterhammen
1/2 teen knoflook
olijfolie om te bestrijken

voor de avocado crème:
2 kleine avocado’s of 1 grote pit eruit
3 takjes dragon, daarvan de blaadjes (groente boer)
2 tl citroensap of meer naar smaak
snuf selderiezout (AH)

voor de topping:
1/2 bakje kastanjechampignons in schijfjes
1 el olijfolie
1 rode peper? gehakt zonder zaadlijst

bereiding avocado-crème: pureer met de staafmixer de avocado met de dragon, citroensap en het selderiezout tot een egale substantie.
Zet weg tot gebruik

bereiding gegrild brood: bestrijk met een keuken kwastje het brood met wat olie.
Verwarm een grillpan en grill bruine streepjes op het rood. Intussen bak je de champignons.

bereiding champignons: verhit de olijfolie en bak de plakjes paddestoel op hoog vuur gedurende twee minuten. Breng op smaak met wat selderie zout

bereiding: wrijf de gegrilde boterhammen in met de halve knoflookteen. Besmeer ze dik met de avocado crème met daarop de gebakken paddestoelen en de gehakte rode peper.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.